• Στοιχεία Κατασκηνωτή

 • Κατασκηνωτικές Περίοδοι

 • Ιατρικές Πληροφορίες

 • Κανόνες Λειτουργίας Κατασκήνωσης

  Η είσοδος στην κατασκήνωση γίνεται με την παράδοση της αστυνομικής ταυτότητας για λόγους ασφαλείας των παιδιών.
  Η έξοδος στα επισκεπτήρια και η αποχώρηση των παιδιών γίνεται μόνο από τους γονείς ή από τρίτους με θεωρημένη εξουσιοδότηση και σε έκτακτες περιπτώσεις με αποστολή FAX ή e-mail στη γραμματεία της κατασκήνωσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Για την αποχώρηση ισχύουν τα ως άνω, αφού οι γονείς έχουν τα έγγραφα των ταμείων τους.
  Η κατασκήνωση ενημερώνεται για αποφάσεις Δικαστηρίων σχετικά με την επιμέλεια –κηδεμονία των παιδιών. Απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφου της απόφασης του Δικαστηρίου.
  Η είσοδος των παιδιών θα συνοδεύεται με δυο ιατρικές βεβαιώσεις, 1) παιδιάτρου και δερματολόγου (για την καλή υγεία των παιδιών και την δυνατότητα συμμετοχής στις δραστηριότητες), από φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας των παιδιών, καθώς και τη κάρτα κατασκηνωτών από τα ταμεία που το απαιτούν.
  Οι γονείς ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ενημερώσουν την κατασκήνωση ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ για χρόνια προβλήματα παιδιών, ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ σακχάρου - αναπνευστικές (άσθμα) - νευρολογικές (επιληψία) - αλλεργικές - συμπεριφοράς και για λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις. Τα παιδιά αυτά γίνονται δεκτά κατόπιν έγκρισης του ιατρού της κατασκήνωσης.
  Κατά την είσοδο των παιδιών οι γονείς ενημερώνουν το γιατρό, για προβλήματα υγείας, π.χ. ύπνου (υπνοβασία), για πρόσφατες λοιμώξεις και για φαρμακευτική αγωγή σε εξέλιξη.
  Για τα ιατρικά συμβάντα των παιδιών στη κατασκήνωση, το ιατρείο ενημερώνει άμεσα τους γονείς. Σε τυχόν κρίση του ιατρείου για αποχώρηση παιδιών από την κατασκήνωση οι γονείς υποχρεούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση. Τα έξοδα για φάρμακα στις αγωγές των παιδιών καλύπτονται από τους γονείς στο πρώτο επισκεπτήριο.
  Οι οργανωμένες δραστηριότητες για τα παιδιά εντός και εκτός κατασκήνωσης θεωρούνται αποδεκτές από γονείς και παιδιά, εκτός και αν έχει δοθεί γραπτά διαφορετική ενημέρωση από τους γονείς.
  Το επισκεπτήριο είναι μόνο κάθε Κυριακή 10.30-13.00 πρωί και απόγευμα 17.30-19.30. Η πύλη παραμένει κλειστή για τις άλλες ημέρες και ώρες. Η επικοινωνία γίνεται από τα παιδιά προς τους γονείς, οι κλήσεις των γονιών (μόνο 17.30-19.30 καθημερινά) καταγράφονται, δίδονται στα παιδιά από τα στελέχη και απαντώνται μετά τη λήξη των δραστηριοτήτων. Στην κατασκήνωση υπάρχουν 9 καρτοτηλέφωνα.
  Επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων (όχι αξίας) μόνο με ευθύνη των ίδιων των γονιών. Οι συσκευές παραμένουν κλειστές τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι και μετά το σιωπητήριο το βράδυ.
  Απαγορεύεται η είσοδος κατοικίδιων ζώων στην κατασκήνωση, τα ποδήλατα και τα πατίνια καθώς και η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών και λέιζερ.
  Για λόγους υγιεινής συνιστούμε να μην φέρνετε τρόφιμα στα παιδιά.
  Τα χρήματα μικρών παιδιών δίνονται στη «παιδική τράπεζα».
  Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για απώλεια κινητών τηλεφώνων, χρημάτων, προσωπικών αντικειμένων.
  Η κατασκήνωση μπορεί να παρουσιάσει στελέχη ή κατασκηνωτές στην ιστοσελίδα ή το prospectus της σε φωτογραφικό υλικό ή βίντεο σχετικό με την κατασκηνωτική ζωή εκτός ένα τα στελέχη, τα παιδιά, ή οι γονείς το έχουν αρνηθεί γραπτά.
  Στελέχη, γονείς και παιδιά με αποκλίνουσα συμπεριφορά, θα αποχωρούν από την κατασκήνωση.

 

To Top