Sports Village Athitaki

Αρχηγός, Υπαρχηγός, Επόπτης, Ψυχολόγοι Με πολυετή πείρα στον κατασκηνωτικό χώρο


Μάγδα Κατσιπάνου

Αρχηγός

Η κ. Κατσιπάνου είναι επί σειρά ετών εκπαιδευτικός στην   πρωτοβάθμια εκπαίδευση παράλληλα ασχολείται με την μουσική και το θέατρο.

Έχει βραβευθεί με το βραβείο «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ» για την ερμηνεία της ως μάνα του Διονύσιου Σολωμού στο έργο  «ΔΙΑΦΑΝΗ», καθώς επίσης  διδάσκει μουσική και τραγούδι σε δραματικές  σχολές  στην Αθήνα.

Ξεκίνησε στην κατασκήνωσή μας ως κοινοτάρχισσα το 2002  και αφού πέρασε απο την θέση της επόπτριας και της υπαρχηγού, ανέλαβε την θέση της Αρχηγού.

Η μακροχρόνια εμπειρία της και η αγάπη της για τα παιδιά την καθιστούν ιδανική για την θέση αυτή.Γεώργιος Βλάχος

Υπαρχηγός

Ο κ. Βλάχος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην «Ευρωστία & Υγεία» και στην «Προπονητική Αντισφαίριση». 

Έχει επιμόρφωση στην «Ειδική Αγωγή» στην εκπαίδευση, από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και αθλητικούς συλλόγους ως προπονητής αντισφαίρισης και είναι διαιτητής πετοσφαίρισης εθνικών κατηγοριών από το 2004.

Η συνεργασία μας είναι πολυετής, καθώς πριν αναλάβει την θέση του υπαρχηγού, έχει περάσει από τις θέσεις του υπεύθυνου αντισφαίρισης, ψυχαγωγίας, κοινοτάρχη και επόπτη.Γεώργιος Κατσούρης

Επόπτης

Ο κ. Κατσούρης είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην «Καλαθοσφαίριση», στην οποία κατέχει δίπλωμα προπονητή Α κατηγορίας , και λαμβάνει συνεχιζόμενη κατάρτιση μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνει ετησίως ο Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης).

Έχει πολυετή εμπειρία ως προπονητής καλαθοσφαίρισης ακαδημιών, συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ως γυμναστής και είναι ενεργός αθλητής.

Η συνεργασία του με την κατασκήνωση ξεκίνησε το 2009 ως ομαδάρχης και υπεύθυνος μπάσκετ. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα κοινοτάρχη και από το 2016 στελεχώνει την κατασκήνωση ως επόπτης.Άντρεα Εμμανουήλ

Ψυχολόγος MSc, PhD(c)

Η κ. Άντρεα Εμμανουήλ είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου. 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε σε θεραπευτικές παρεμβάσεις για την Διαχείριση Πένθους, Θρήνου και Απώλειας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Στις προβολικές δοκιμασίες προσωπικότητας Children’s Apperception Test (CAT) αλλά και στην ανάλυση του παιδικού ιχνογραφήματος ως ψυχοδιαγνωστικό εργαλείο.

Ἐχει ασχοληθεί ιδιαίτερα  με τα θέματα της αποτελεσματικής διαπαιδαγώγησης, της διαχείρισης διαζυγίου, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης καθώς και της ανάπτυξης υγιών ορίων και ασφαλούς δεσμού μεταξύ παιδιού - γονέα.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει προσφέρει εθελοντική και πρακτική εργασία σε φορείς όπως το Ίδρυμα Θεοτόκος, το ΨΝΑ Δαφνί και το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στο 2ο ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά ενώ παράλληλα παρακολουθεί  ψυχοθεραπευτικά παιδιά, εφήβους και γονείς στο γραφείο της στον Πειραιά.

Γνωρίζει τον κατασκηνωτικό θεσμό καθώς στο παρελθόν έχει υπάρξει τόσο κατασκηνώτρια όσο και ομαδάρχισσα σε παιδικές κατασκηνώσεις.Κωνσταντίνα Παπαηλία

Ψυχολόγος MSc

Η Κωνσταντίνα Παπαηλία είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων από το τμήμα Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει λάβει τετραετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην Ορθολογική Βιωματική Ψυχοθεραπεία (επί δίπλωμα) και επιπλέον εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στην ψυχομετρική, μαθησιακή και νευροψυχολογική εκτίμηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, την παράλληλη στήριξη κ.α.

Διαθέτει επταετή εργασιακή εμπειρία ως συνεργάτης ψυχολόγος σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές ενώ παράλληλα διαθέτει συγγραφικό και ερευνητικό ενδιαφέρον και έργο.

Ασχολείται με το θέατρο και την κολύμβηση, στην οποία παλαιότερα έκανε πρωταθλητισμό.

Τέλος, η κα Παπαηλία έχει στο παρελθόν πληρώσει θέσεις ομαδάρχισσας, κοινοτάρχισσας, επόπτριας και υπεύθυνης πισίνας στην Sports Village Athitaki ενώ ήταν η ίδια κατασκηνώτρια κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της κατασκήνωσης μας.