Sports Village Athitaki

Αρχηγός, Υπαρχηγός, Επόπτης, Ψυχολόγοι Με πολυετή πείρα στον κατασκηνωτικό χώρο


Νέστορας Τσεκούρας

Αρχηγός

O κ. Τσεκούρας είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑ Αθηνών.

Ενεργός Καθηγητής φυσικής αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με πολυετή εμπειρία στον Κατασκηνωτικό χώρο και πατέρας τριών παιδιών.  

Η αγάπη του για τα παιδιά τον ώθησε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την κατασκηνωτική ζωή.

Το 1997 εντάσσεται στα στελέχη της SPORTS VILLAGE ATHITAKI έχοντας την  ιδιότητα του Υπαρχηγού μέχρι το 2003 και συνεχίζει μέχρι και το 2008 ως  Αρχηγός.

Από το 2009 μέχρι το 2023 συνέχισε την δραστηριότητα στο χώρο ως Διευθυντής Ακαδημιών Γυμναστικών Συλλόγων,  υπεύθυνος διοργάνωσης καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων (camp),όπως επίσης Στέλεχος και Αρχηγός σε παιδικές κατασκηνώσεις.


Γεώργιος Βλάχος

Υπαρχηγός

Ο κ. Βλάχος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην «Ευρωστία & Υγεία» και στην «Προπονητική Αντισφαίριση». 

Έχει επιμόρφωση στην «Ειδική Αγωγή» στην εκπαίδευση, από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και αθλητικούς συλλόγους ως προπονητής αντισφαίρισης και είναι διαιτητής πετοσφαίρισης εθνικών κατηγοριών από το 2004.

Η συνεργασία μας είναι πολυετής, καθώς πριν αναλάβει την θέση του υπαρχηγού, έχει περάσει από τις θέσεις του υπεύθυνου αντισφαίρισης, ψυχαγωγίας, κοινοτάρχη και επόπτη.


Γεώργιος Κατσούρης

Επόπτης

Ο κ. Κατσούρης είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην «Καλαθοσφαίριση», στην οποία κατέχει δίπλωμα προπονητή Α κατηγορίας , και λαμβάνει συνεχιζόμενη κατάρτιση μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνει ετησίως ο Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης).

Έχει πολυετή εμπειρία ως προπονητής καλαθοσφαίρισης ακαδημιών, συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ως γυμναστής και είναι ενεργός αθλητής.

Η συνεργασία του με την κατασκήνωση ξεκίνησε το 2009 ως ομαδάρχης και υπεύθυνος μπάσκετ. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα κοινοτάρχη και από το 2016 στελεχώνει την κατασκήνωση ως επόπτης.


Σπύρος Ζυγούρος

Επόπτης

Ο Σπύρος είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Deree - The American College of Greece  του τμήματος Science in Information Technology / Digital Media. Διατηρεί επταετή συνεργασία με το Κέντρο ρομποτικής «Garage» καθώς αποτελεί το χώρο που του δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσει την αγάπη του για τα παιδιά με το αντικείμενο των σπουδών του.

Είναι βασικό μέλος της ομάδας «Αλκυόνη» η οποία πραγματοποιεί βιωματικά προγράμματα εστιασμένα στη φύση τα οποία αποτελούν κυρίως αισθητηριακά παιχνίδια και messy play. Αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιώντας σχολικά εργαστήρια με θέμα το περιβάλλον την τέχνη και τη βιωσιμότητα. Πρόσφατα ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχευμένο στην παιδαγωγική του δάσους σε συνεργασία με το σχολείο του δάσους και της φύσης που εδρεύει στην Σουηδία.

Η τριβή του με τα παιδιά σε ποικίλα πλαίσια μάθησης τον οδήγησε στην υιοθέτηση της μοντεσοριανής προσέγγισης. Ο ίδιος πρεσβεύει την βιωματική και αυτοπαρακινούμενη μάθηση και υποστηρίζει πως για να επικοινωνήσεις, να συνεργαστείς και να διδάξεις τα παιδιά πρέπει να κατέχεις την δεξιότητα του παιχνιδιού έχοντας πάντα ως γνώμονα όλες τις πτυχές της ανάπτυξης τους όπως η σωματική η πνευματική και η συναισθηματική.

Κατέχει πολυετή εμπειρία στον προσκοπισμό τόσο ως πρόσκοπος όσο και ως ενήλικο στέλεχος. Η πρώτη του επαφή με την Sports Village Athitaki ήταν στα έξι του χρόνια ως κατασκηνωτής. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καλοκαίρι που να μην το πέρασε στην κατασκήνωση. Έχοντας δεκαετή εμπειρία ως κατασκηνωτής στην Sports Village Athitaki και σε συνδυασμό με την αγάπη του για τον κατασκηνωτικό θεσμό θέλησε να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του στους νέους κατασκηνωτές. Γι' αυτό και συνέχισε την πορεία του εκπληρώνοντας θέσεις στελέχους, ομαδάρχη, κοινοτάρχη και σήμερα επόπτη.

Η κατασκήνωση σηματοδοτεί για τον ίδιο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και αισθάνεται μέλος της οικογένειας SVA.

Με εφόδιο την αγάπη του για τα παιδιά και με στόχο να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν την μαγεία της κατασκήνωσης, τη δυναμική της ομάδας και την αξία της αυτονομίας ενώ παράλληλα αναπτύσσουν νέες  δεξιότητες και δημιουργούν αξέχαστες καλοκαιρινές αναμνήσεις, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στο χώρο της κατασκήνωσης.


Άντρεα Εμμανουήλ

Ψυχολόγος MSc, PhD(c)

Η κα. Άντρεα Εμμανουήλ είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου. 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε σε θεραπευτικές παρεμβάσεις για την Διαχείριση Πένθους, Θρήνου και Απώλειας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Στις προβολικές δοκιμασίες προσωπικότητας Children’s Apperception Test (CAT) αλλά και στην ανάλυση του παιδικού ιχνογραφήματος ως ψυχοδιαγνωστικό εργαλείο.

Ἐχει ασχοληθεί ιδιαίτερα  με τα θέματα της αποτελεσματικής διαπαιδαγώγησης, της διαχείρισης διαζυγίου, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης καθώς και της ανάπτυξης υγιών ορίων και ασφαλούς δεσμού μεταξύ παιδιού - γονέα.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει προσφέρει εθελοντική και πρακτική εργασία σε φορείς όπως το Ίδρυμα Θεοτόκος, το ΨΝΑ Δαφνί και το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στο 2ο ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά ενώ παράλληλα παρακολουθεί  ψυχοθεραπευτικά παιδιά, εφήβους και γονείς στο γραφείο της στον Πειραιά.

Γνωρίζει τον κατασκηνωτικό θεσμό καθώς στο παρελθόν έχει υπάρξει τόσο κατασκηνώτρια όσο και ομαδάρχισσα σε παιδικές κατασκηνώσεις.


Κωνσταντίνα Παπαηλία

Ψυχολόγος MSc

Η Κωνσταντίνα Παπαηλία είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων από το τμήμα Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει λάβει τετραετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην Ορθολογική Βιωματική Ψυχοθεραπεία (επί δίπλωμα) και επιπλέον εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στην ψυχομετρική, μαθησιακή και νευροψυχολογική εκτίμηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, την παράλληλη στήριξη κ.α.

Διαθέτει επταετή εργασιακή εμπειρία ως συνεργάτης ψυχολόγος σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές ενώ παράλληλα διαθέτει συγγραφικό και ερευνητικό ενδιαφέρον και έργο.

Ασχολείται με το θέατρο και την κολύμβηση, στην οποία παλαιότερα έκανε πρωταθλητισμό.

Τέλος, η κα Παπαηλία έχει στο παρελθόν πληρώσει θέσεις ομαδάρχισσας, κοινοτάρχισσας, επόπτριας και υπεύθυνης πισίνας στην Sports Village Athitaki ενώ ήταν η ίδια κατασκηνώτρια κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της κατασκήνωσης μας.


Γρηγορία Παφίτου

Παιδίατρος - Εντατικολόγος

Η κα. Γρηγορία Παφίτου είναι Παιδίατρος- Εντατικολόγος Παίδων και μητέρα ενός 9χρονου αγοριού. Είναι απόφοιτος του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πολλαπλές μετεκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ασκεί την παιδιατρική από 20ετίας και την εντατικολογία από 17 ετίας ,ενώ τα τελευταία 12 έτη διετέλεσε διευθύντρια της 2ης μεγαλύτερης παιδιατρικής ΜΕΘ της χώρας, αντιμετωπίζοντας πληθώρα ελαφριών, βαριών και βαρύτατων παιδιατρικών περιστατικών που άπτονται σε όλο το φάσμα της παιδιατρικής νοσηρότητας . Σε όλη την πολυετή άσκηση του λειτουργήματος του Ιατρού, έχει σαν μόνο γνώμονα, την προαγωγή και την προάσπιση της υγείας, της ασφάλειας, την ανακούφιση των συμπτωμάτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των μικρών ασθενών.

Η αστείρευτη αγάπη της για τα παιδιά, που την οδήγησε εξ αρχής στην επιλογή του επαγγέλματος της, αλλά και η πίστη της στον θεσμό της κατασκήνωσης, όντας η ίδια ως παιδί επί πολλά έτη κατασκηνώτρια, την οδήγησαν πριν 5 χρόνια στο SVA .

Έχει σαν φιλοσοφία ζωής: τα παιδιά είναι το μέλλον, επενδύστε στα παιδιά, εμπρός για ένα κόσμο, πιο ισότιμο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο.

Ενώ συνεχίζει να είναι ενεργός μάχιμος ιατρός παιδοεντατικολόγος σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, βρήκε στην κατασκήνωση έναν από τους σπουδαιότερους τρόπους έκφρασης της επιστήμης της. Γνωρίζοντας την κυρία Μάγδα και τον Κύριο Μανώλη , ταυτίστηκαν ως προς την αγάπη τους για τα παιδιά ,αλλά και ως προς τις αρχές και αξίες της ζωής.  Οργάνωσαν και εξόπλισαν πλήρως , λειτουργικά και υλικοτεχνικά το ΙΑΤΡΕΊΟ της κατασκήνωσης, ούτως ώστε κανένα πρόβλημα υγείας να μην αποτελεί φραγμό στην απρόσκοπτη συμμετοχή των παιδιών στην κατασκήνωση. Αλλά και εξασφαλίζοντας την μέγιστη ασφάλεια των παιδιών κατά την παραμονή τους σε αυτήν.

Βοηθήστε τα παιδιά να ανθίσουν για ένα πιο όμορφο αύριο.